Hoppa till innehåll

Saab får beställning från FMV om support och underhåll av Helikopter 15

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning av Försvarets materielverk, FMV, om fortsatt helhetsåtagande för support och underhåll av Helikopter 15 för åren 2018 och 2019.

Beställningen omfattar support och underhåll av samtliga 20 helikoptrar inklusive materiel och teknisk personal, baspersonal i form av ledning, planering och administration, logistik- och materielförsörjning samt avropsmöjligheter i form av ytterligare teknisk personal och tjänster.

Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Support and Services
Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Support and Services

– Vår goda förmåga att leverera ett komplett åtagande för support och underhåll av Helikopter 15 gör att vi bidrar till en hög operativ tillgänglighet hos vår kund, säger Jonas Hjelm, chef för Saabs affärsområde Support and Services.

Helikopter 15 har funnits inom Försvarsmakten i drygt tio år och Saab har sedan 2012 haft ett helhetsåtagande för att säkra tillgänglig flygtid.

För närvarande opererar Helikopter 15 från två baser i Sverige; Linköping och Ronneby. Huvudbas för underhåll, inspektioner och reparationer är på Malmen i Linköping och där finns huvuddelen av Saabs resurser för support och underhåll inklusive tekniker, mekaniker och baspersonal.

 

Saabnyhet 160502bFör ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.