Hoppa till innehåll

Saab får beställning från Australiska armén, #Saabgroup

Saab har fått en beställning från australiska armén gällande förlängning av support för landets luftvärns- och artillerilokaliseringsförmågor till 2022. Luftvärnet och artillerilokaliseringslösningarna är i drift hos 16th Regt, Royal Australian Artillery och Saab ska säkerställa att förmågorna är tillgängliga och effektiva.

Kontraktet innebär att Saab tillhandahåller support för en rad system, bland annat markradarn Giraffe AMB och luftvärnsrobotsystemet RBS 70. Orderbeloppet är cirka MSEK 184.

– Långsiktig och förstklassig support är en av grundpelarna i vårt erbjudande och nu ser vi fram emot att fortsätta stötta Australiens luftvärns- och artillerilokaliseringsförmågor med vår expertis inom komplexa integrerade system, säger Anders Carp, chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Supportprogrammet omfattar bland annat förmågan Mode 5 Identify Friend or Foe (IFF), vilket gör det möjligt att avgöra om ett objekt är vän eller fiende, och som Saab nyligen integrerat i Australiens luftvärnssystem RBS 70 som bland annat består av TaCCS, Giraffe AMB och RBS 70-avfyrningssystem. Denna världsledande förmåga säkerställer att den Australiska arméns luftvärnssystem är redo att sättas in i en koalitionsmiljö och reducerar kraftigt risken för felidentifiering av flygplan.

För mer information kontakta:

Saabs presscenter,

+46 (0)734 180 018,

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.