Hoppa till innehåll

Saab får beställning avseende utvecklings- och driftstödsresurser för Gripen

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk (FMV) för upprätthållande och anpassning av grundläggande utvecklings- och driftstödsresurser till Gripen för verksamhet under 2016. Beställningens totala värde uppgår till MSEK 360.

FMV:s beställning omfattar i huvudsak driftverksamhet kopplat till riggar, simulatorer och provflygplan för verifiering och validering av stridsflygsystemet Gripen, version C/D och E, samt driftsupport till Gripen C/D. Beställningen är ett avrop av en option inom ramen för ett tidigare avtal med FMV avseende utvecklingsresurser för Gripen, som kommunicerades den 20 december 2013.

Arbetet kommer främst att bedrivas på Saabs anläggningar i Linköping, Göteborg och Järfälla.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.