Hoppa till innehåll

Saab får amerikansk order på ammunition till Carl-Gustaf

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har erhållit en ammunitionsbeställning från USSOCOM (US Special Operations Command) av det bärbara vapensystemet Carl-Gustaf, i USA känt som MAAWS.

Beställningen utgör en del av det ramavtal mellan Saab och USSOCOM som presenterades i augusti 2014 avseende det rekylfria 84mm granatgeväret. Leveranserna förväntas ske under 2015 och 2016.

Torbjörn Saxmo, chef affärsenhet Ground Combat, Saab
Torbjörn Saxmo, chef affärsenhet Ground Combat, Saab

”Den här ordern visar på det fortsatta förtroende våra kunder har för systemets förmåga och mångsidighet. Systemet ger soldaten en unik flexibilitet och förmåga genom sin precision, effektivitet och sin mångsidighet, säger Torbjörn Saxmo, chef för affärsenhet Ground Combat på Saab.

Carl-Gustaf-systemet har en lång och framgångsrik användningshistorik världen över, och systemet har efterhand moderniserats och anpassats till användarnas ständigt förändrade behov.

Carl-Gustaf M4 är den senaste versionen av det mångsidiga och bärbara vapensystemet. Systemet ger soldaten en mängd olika valmöjligheter och möjliggör även för trupper att vara flexibla och effektiva i alla scenarion.

Carl-Gustaf M4 bygger vidare på systemets redan beprövade kapacitet och erbjuder en högre grad av precision, lättare konstruktion samt kompatibilitet med framtida teknik.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
0734-180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.