Hoppa till innehåll

Saab får amerikansk order på ammunition till Carl-Gustaf

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från det amerikanska försvarsdepartementet (DoD) på ammunition till det bärbara vapensystemet Carl-Gustaf, i USA känt som M3 MAAWS (Multi-role, Anti-armor Anti-personnel Weapon System). Ordervärdet uppgår till MSEK 46 (MUSD 5,4).

Beställningen utgör en del av det ramavtal mellan Saab och DoD, som tecknades i augusti 2014 avseende det rekylfria 84mm granatgeväret.

–  Carl-Gustaf, med sina breda portfölj av ammunitionstyper har upprepade gånger använts i de mest krävande miljöer som ett mångsidigt och kraftfullt verktyg för soldaterna. Den här beställningen visar på kundens starka förtroende för systemet”, säger Michael Andersson, chef för Saab i Nordamerika.

Carl Gustaf Saabnyhet 160728Carl-Gustaf är ett världsledande vapensystem inom kategorin understödsvapen. Det har löpande moderniserats och anpassats efter användarnas förändrade behov. Den senaste versionen, Carl-Gustaf M4, har reducerat vikten från 10kg till under 7kg. Carl-Gustaf används med stor framgång i mycket krävande miljöer. Genom sin breda ammunitionsportfölj erbjuder Carl-Gustaf systemet den enskilde soldaten förmågan att bekämpa ett vitt spektrum av mål i olika stridsscenarion – från bepansrade fordon till att undanröja hinder och bekämpa fiender i byggnader.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube 
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.