Hoppa till innehåll

Saab bidrar till ökad säkerhet vid australiensiska myndigheter, #Saabgroup

Mandy Barlow
Marketing Communications Coordinator
Saab Australia

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett kontrakt om att förstärka säkerheten vid strategiska anläggningar för australiensiska myndigheter. Förstärkningen sker i anslutning till ett ombyggnadsprojekt som landet gör kopplat till den ökade hotbilden vid och runt Australiensiska myndigheter.

Enligt kontraktet ska Saab Australia leverera en integrerad säkerhetslösning som övervakar, identifierar och informerar om hot för att öka skyddet för de tjänstemän som arbetar på dessa myndigheter.

– Denna typ av integrerade säkerhetssystem har installerats i Storbritannien och USA för att proaktivt hantera potentiella hot och slumpmässiga attacker mot myndigheter och offentliga platser, säger Mark Slade, Civil Security Manager, Saab Australia.

Systemet som ska införas nationellt bygger på Saabs OneView-säkerhetsplattform, som för tillfället finns installerad vid 28 högsäkerhetsfängelser och försvarsanläggningar över hela Australien och Nya Zeeland.

– Vårt OneView-säkerhetssystem kombinerar och hanterar ett brett spektrum av sensorer och system för övervakning av säkerheten i realtid. Med utökad och förbättrad lägesuppfattning i och omkring byggnader och anläggningar hanteras uppkomna hotfulla situationer innan de eskalerar, menar Mark Slade.

Under de senaste fyra åren har Saab med stor framgång installerat liknande system vid försvarsanläggningar, högsäkerhetsfängelser, förvarsenheter och häkten i hela Australien.
Systemen kommer att införas under 2017 och 2018 som del av ett bredare program för att stärka och skydda offentliga anläggningar i Australien.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.