Hoppa till innehåll

QinetiQ väljer TactiCall till naval forskningsanläggning, #Saabgroup

QinetiQ har valt ut Saabs integrerade kommunikationssystem, TactiCall, för användning vid den kustnära testanläggningen Shore-based Information Facility (SIF) i Portsdown, nära Portsmouth i Storbritannien.

QinetiQ:s SIF används för att testa och utvärdera olika typer av kommunikationsutrustning för bland annat Storbritanniens örlogsflotta, Royal Navy. TactiCall ska hjälpa SIF att styra de olika externa kommunikationslösningar som ska testas, och oavsett radioband, frekvens och hårdvara kan Tacticall koppla samman dem helt sömlöst. Systemet kan även simulera användningen av dessa kommunikationslösningar på olika fartygstyper.

Som en del av SIF:s egen testfunktion är det också möjligt att byta mellan olika kommunikationsuppslösningar på ett smidigare sätt, vilket därmed kraftigt effektiviserar den dagliga driften.

– När vi först levererade TactiCall till SIF var det som en del av Saabs stöd till Royal Navys övning ”Information Warrior” i april 2018. Systemet bevisade sitt värde då och QinetiQs beslut att TactiCall nu ska bli en del av den dagliga verksamheten visar att användarna snabbt ser vilka fördelar det medför, säger Ellen Molin, Senior Vice President och chef för Saabs affärsområde Support and Services.

– QinetiQ har valt TactiCall för att förbättra hanteringen av vår kommunikationsanläggning vid Portsdown Technology Park, där systemet initialt används för röstkommunikation inom en enskild domän. TactiCall har redan haft en betydande inverkan på vår kommunikationsanläggning, så vi avser att titta närmare på vilka ytterligare förmågor secure-voice-lösningen TactiGuard erbjuder, säger Mike Loneragan, chefsingenjör från QinetiQ.

Detta är den första försäljningen av TactiCall i Storbritannien som inte är till den civila marknaden eller den civila myndigheten Royal Fleet Auxilliary. Tacticall-installationen vid SIF är ett kompakt system bestående av fyra operatörsplatser och en hanteringsserver. TactiGuard är ett certifierat tillägg till TactiCalls integrerade kommunikationssystem och möjliggör secure-voice-funktion, där användare kan vara verksamma på separata nätverk, klassificerade så väl som oklassificerade.

TactiCall kommer att visas i Saabs monter (G18-H23) under Euronaval från 23-26 oktober i Paris, Frankrike.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saabgroup.com

www.saabgroup.com/YouTube

Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.