Hoppa till innehåll

ÖB på besök hos Hägglunds och Docksta

Fredagen den 10 november hade BAE Systems Hägglunds och Dockstavarvet besök av Överbefälhavaren Micael Bydén samt generaldirektören för Försvarsmakten Peter Sandwall med följe.

Besöket i Norrland började med Dockstavarvet i Docksta, som var första anhalt i Ångermanland. Här fick gästerna information om verksamheten av styrelseordföranden K-A Sundin och CEO Anders Hellman samt en rundvandring i produktionen där bland annat Stridsbåt 90 HSM och Stridsbåt LTF förevisades innan de reste vidare till Hägglunds och provbanan i Nordanäs.

Tommy Gustafsson-Rask och ÖB Micael Bydén, m.fl. i samband med besök hos BAE Systems Hägglunds.

Hos BAE Systems Hägglunds höll Per Kjelltoft en genomgång och en förevisningskörning av CV90 och BvS10 så fick sällskapet provåka först en av de äldre CV90-vagnarna – med stålband och utan aktiv dämpning – för att sedan byta till en av Hägglunds nyaste vagnar med gummiband och aktiv dämpning. Gästerna konstaterade att skillnaden i komfort är slående. ÖB fick även provköra såväl CV90 som BvS10.

ÖB Micael Bydén i samband med besök hos BAE Systems Hägglunds.

Efter den praktiska övningen skedde snabb förflyttning till A-hallen där Kjell Söderstedt och Lars Ekman tog emot för visning av produktion där framför allt komponenter till Mjölner var av stort intresse. Nästa punkt på programmet omfattade en genomgång av Dan Lindell där han med avstamp i den ursprungliga CV90-utvecklingen presenterade var plattformen är på väg.

Värdar från Dockstavarvet var styrelseordförande K-A Sundin samt vd Anders Hellman, och värdar från Hägglunds var vd Tommy Gustafsson-Rask och försäljningschef Per Samuelsson.