Hoppa till innehåll

N. Sundin Dockstavarvet AB säljs till Saab

Efter 112 år och tre generationer ”Båtbyggare Sundin i Docksta” övergår nu stafettpinnen till storföretaget SAAB.

ALUDESIGN i Docksta som ägs av bröderna K-A, Torsten och Per Sundin säljer de rörelsedrivande bolagen DOCKSTAVARVET AB samt majoriteten i MUSKÖVARVET AB. Ledningen på Muskö säljer samtidigt sina minoritetsposter till samma köpare.

Vi har drivit företaget sen 1975 och har väl egentligen kört på ”övertid” de senaste åren, säger K-A Sundin som fungerat som arbetande styrelseordförande sen 2005. Nu har vi hittat en industriell köpare som har muskler att fortsätta att utveckla företaget. Dessutom tillför SAAB en massiv marknadsföringskapacitet för fortsatta exportsatsningar. Det känns faktiskt som en ”perfect match” för oss som säljare av ett gammalt familjeföretag. Dessutom känner vi att vi överlåter ett starkt förtag med en lång orderbok och välutbildad, engagerad personal som dessutom har ganska låg medelålder, fortsätter K-A Sundin.

Verksamheten i Docksta drivs vidare med full kraft och fortsatt inriktning på serieproduktion av aluminiumbåtar och komplicerade specialfartyg upp till ca 30 meters längd. Varvet har full sysselsättning under flera år framåt och rekryterar f.n. ett antal nya medarbetare.

På Muskö avses SAAB-Kockums underhållsverksamhet för Flottans fartyg och Muskövarvets dito för Amfibiekårens båtar samordnas under nuvarande ledning.

För mer information, kontakta:

K-A Sundin 0703289601
Anders Hellman 0703289606