Hoppa till innehåll

Militäruniversitetet i Polen för markstyrkor utökar sin laserbaserade övningskapacitet, #Saabgroup

Saab har fått en order från General Tadeusz Kosciuszko Military University of Land Forces (AWL) i Wroclaw, Polen, om nya funktioner för laserbaserad övningskapacitet (LSS) till militäruniversitetets fullt instrumenterade GAMER-system.

Med det nya systemet – LTS (Laser Tactical Simulator) – kan AWL låta fler personer delta i övningarna och tillföra nya funktioner till det befintliga GAMER-systemet för dubbelsidiga övningar. Den viktigaste nya funktionen är tillförandet av BT46 – en världsledande ballistisk simulator som återskapar parametrar för vapen och ammunition, till exempel flygtid, hastighet, bana och träffpunkt för simulerade projektiler. BT46-systemet är redan välkänt för de polska Leopard 2 MBT-besättningarna.

Live Training with PDD, SAT and ManPack 300

– Vi är stolta över att GAMER-systemet för dubbelsidiga övningar uppfyller kraven hos det polska militäruniversitetet för markstyrkor avseende ny avancerad förmåga som kräver ballistiska simulationer i realtid. BT46 är väl beprövat inom NATO och vi är säkra på att systemet kommer att bidra till att utveckla artilleri- och stridsfärdigheterna hos eleverna vid AWL, säger Jyrki Kujansuu, vd för Saab Technologies Poland samt chef för landsenheten Polen och Baltikum.

Under en konkurrensutsatt upphandling fick Saab demonstrera viktig teknik och nyckelkapacitet som påvisade den erbjudna lösningens mognad, till exempel lasersändarnas noggrannhet och de olika instrumenteringsfunktionerna, i enlighet med AWL:s testspecificationer.

Åsa Thegström, chef Training & Simulation, affärsområde Dynamics, Saab

– De tester Saab genomgick under AWL-upphandlingen följer den globala trenden att inköpsorganisationer kräver obligatoriska demonstrationer av förmågan från sina leverantörer. Saab har observerat att sådana tester alltid hjälper den köpande organisationen att utvärdera befintliga system, minska riskerna samt identifiera de tekniker och lösningar som uppfyller utbildningsbehoven bäst, säger Åsa Thegström, chef för Training & Simulation vid Saabs affärsområde Dynamics.

AWL skaffade sitt första GAMER-system 2016 och har framgångsrikt använt det för att utbilda framtidens officerare till de polska markstyrkorna och lokalförsvarsstyrkorna. Både det befintliga LSS- och det nya LST-systemet innebär att AWL får full interoperabilitet med Polens viktiga utbildningspartners inom NATO genom en rad olika laser- och radiogränssnitt.

För mer information kontakta:
Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018,
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter. Genom innovativt, samarbetsinriktat och praktiskt tänkande utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ny teknik för att möta kundernas förändrade behov.