Hoppa till innehåll

MilDef tecknar tioårigt ramavtal med BAE Systems Bofors

Det nu ingångna avtalet med BAE Systems Bofors gäller kommande leveranser av MilDefs stryktåliga hårdvara till artillerisystemet Archer. Ramavtalet omfattar MilDefs produkter såsom datorer, nätverksutrustning och skärmar.

Ramavtalet på tio år är startpunkten för ett fördjupat samarbete mellan MilDef och BAE Systems Bofors. Den initiala beställningen som lades i första kvartalet 2023 uppgick till ett värde om 69 MSEK. Det framtida monetära värdet av ramavtalet går i dagsläget inte att kvantifiera.

MilDef och BAE Systems Bofors har under flera års tid arbetat tillsammans för att utveckla och leverera stryktålig hårdvara i syfte att säkerställa Archers operativa förmåga. Detta ramavtal är ett bevis på en god relation samt vår gemensamma förmåga att förse våra kunder med högkvalitativa produkter, säger Daniel Ljunggren, VD och koncernchef MilDef Group. 

Daniel Ljunggren, VD &koncernchef MilDef

BAE Systems Bofors är en del av BAE Systems som har verksamhet i USA, Sverige och Storbritannien. BAE Systems Bofors tillverkar artilleri- och kanonsystem samt ammunition för land- och marintillämpningar. Dessa inkluderar luftvärnskanonsystem och plattformsmonterade avfyrningssystem.

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 februari 2024 kl. 11:00 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Ljunggren
, VD & koncernchef
Telefon: +46 706 68 00 15
E-post: daniel.ljunggren@mildef.com

Olof Engvall, Head of IR & Communications
Telefon: +46 735 41 45 73
E-post: olof.engvall@mildef.com
MilDef – WE ARMOR IT.

MilDef är en global systemintegratör och fullspektrumleverantör av ruggad IT till försvar och säkerhet samt statliga och kritiska infrastruktursektorer. MilDef tillhandahåller hårdvara, mjukvara och tjänster som skyddar kritiska informationsflöden och system, där insatserna är som störst. MilDefs produkter säljs till mer än 200 kunder genom MilDefs bolag i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, USA och Australien samt genom partnernätverk i mer än 40 länder. MilDef grundades 1997 och är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 2021.

Företagsnamn:
MilDef AB
Adress:
Muskötgatan 6
Postnummer & Ort:
254 66 Helsingborg
Webbplats:
www.mildef.com
Kontaktperson:
Emelie Agnedal
Telefon:
+46 42 250000
E-post:
sales@mildef.com

Relaterade nyheter