Hoppa till innehåll

Första CE-märkta Ansiktsskydd 90 (Skyddsmask 90) levereras till FMV

Ansiktsskydd 90 produceras återigen i Sverige av SES Group genom dotterbolaget New Pac Safety AB (under namnändring). Produktionen sker på uppdrag av FMV.

Skyddsmask 90 systemet består av ansiktsskydd 90 samt filter 90 och används i stor omfattning av Försvarsmakten, Polisen, Räddningstjänst och andra aktörer. Skyddsmasken har högsta skyddsklassning avseende CBRN skydd och är efterfrågad av såväl militära som civila aktörer inom totalförsvaret.

De nya ansiktsskydden uppfyller gällande EU direktiv, vilket gör att de numera är CE-märkta. Därmed uppfyller de också arbetsmiljöverkets krav för användning även för civilt bruk.

”Leveransen är en milstolpe i vår strategi att tillhandahålla personligt CBRN-skyddssystem till totalförsvaret” säger Niklas Kjellkvist, New Pac Safety AB.

Personligt CBRN-skyddssystem innefattar komplett skyddsmask med tillbehör såsom skyddsdräkt, handskar, saneringsmedel, med mera.

New Pac Safety AB är specialiserade på skyddsprodukter för både militärt och civilt bruk och tillhandahåller systemlösningar inom CBRN-området. Bolaget har verkat i nästan 40 år och levererat tillförlitliga kvalitetsprodukter, utvecklade i nära samarbete med användare över hela världen.

New Pac Safety AB är en del av SES Group med verksamhet i Sverige, Finland och Norge. SES Group arbetar med utveckling och leverans av mobila högteknologiska integrationslösningar, samt bakre underhåll och uppgraderingar till totalförsvaret i Norden.

Kontaktperson New Pac Safety AB är Niklas Kjellkvist, tfn +46 761 676715, epost niklas.kjellkvist@newpac.se

SES Group:s hemsida