Hoppa till innehåll

CybAero har levererat det första helikoptersystemet till Kina och genomfört framgångsrika demonstrationsflygningar

CybAero genomförde under den gångna veckan ett flertal demonstrations-flygningar över Guangdongprovinsen i södra Kina.

Energisektorn i fokus
CybAeros flygteam har tillsammans med kinesiska AVIC och CybAeros distributör ACC genomfört flera längre demonstrationsflygningar över Guangdongprovinsen med representanter från ett av Kinas största statliga kraftnätsbolag.

Testflygningarna bestod av flera olika uppdrag där bland annat utvalda kraftledningar inspekterades. Ett flertal av uppdragen genomfördes under kraftigt regn och åska. På grund av de svåra väderförhållandena kunde även systemets robusthet demonstreras för kund. Samtliga uppdrag genomfördes med mycket bra resultat.

– Vår kund är imponerad av helikopterns manöverbarhet och stabilitet vid flygningarna i extrema förhållanden, samt att start- och landningar genomfördes på en mycket begränsad yta, säger Bing Leng, Marknads- och försäljningsdirektör ACC Group AB.

Bakgrund
I juli 2014 tecknade CybAero ett 8-årigt ramavtal med den kinesiska koncernen AVIC omfattande 70 helikoptersystem till ett värde av cirka 700-800 MSEK. Utöver de 70 systemen beställdes även ett demonstrationssystem. Detta system levererades i juli 2015 och det är med detta system som demonstrationsflygningarna har genomförts.

För mer information vänligen kontakta:
Mikael Hult, Vd CybAero AB, tel 013-465 29 00, e-post: mikael.hult@cybaero.se
Ina Nehr, Marknadskommunikatör CybAero AB, tel 0733-25 58 68, e-post: ina.nehr@cybaero.se

Läs på webben: www.cybaero.se
Filmer: www.youtube.com/cybaero

Om CybAero
CybAero utvecklar och tillverkar fjärrstyrda helikoptersystem, så kallade RPAS (Remotely Piloted Aircraft System) för säkrare och kostnadseffektivare flygning, bl a i farliga miljöer.
Bolaget har fått stort internationellt genomslag med helikoptern APID ONE som kan anpassas för både försvarsverksamhet och civila uppdrag såsom kust- och gränsbevakning, räddningstjänst och kartering. CybAero har sitt huvudkontor i Mjärdevi Science Park i Linköping. Bolaget har cirka 50 anställda och är listat på Nasdaq First North sedan 2007. Remium Nordic AB är Certified Adviser.