Hoppa till innehåll

CybAero har genomfört framgångsrika fabrikstester för kinesiska tullen

CybAero, som utvecklar och tillverkar fjärrstyrda helikoptersystem, fick i januari 2014 en order på tre system till den kinesiska tullen. Systemen kommer att baseras på tre nybyggda fartyg och kommer att användas för bland annat tullkontroll, hamnförvaltning och kampen mot smuggling.

CybAero har nu genomfört samtliga tester för det första systemet som kommer att levereras till den kinesiska tullen för operativ användning på nybyggda fartyg. Testerna har utförts tillsammans med det kinesiska varvet som bygger fartygen för slutanvändaren.

Huvudkomponenten i systemet är CybAeros fjärrstyrda helikopter APID 60 med den utökade kapaciteten att verka från fartyg. Dessutom ingår bland annat markstation och landningssystem som stödjer helikopterns förmåga att automatiskt lyfta och landa på fartyg. Det är detta som gör att systemet är tekniskt unikt. Kinesiska tullen kommer att bli först i världen med att använda denna unika funktionalitet. Med hjälp av systemet kommer de att kunna bevaka mycket stora områden effektivt och automatiskt och blir därigenom världsledande.

Testerna som genomfördes i Sverige var lyckade. Några tester kan dock inte genomföras på plats i Sverige på grund av nationella begränsningar och kommer istället att utföras på plats i Kina.

Det första systemet kommer att skickas till kunden där slutgiltig integration på fartyget och kompletterande tester kommer att genomföras. Resterande två system kommer att levereras kort därefter.

– Vi är väldigt stolta över att kunden valde oss som leverantör. Det nya systemet är absolut spjutspetsteknik som kunden inom kort kommer att kunna implementera. Vi har nått en viktig milstolpe i projektet och ser fram emot återstående integration och systemleverans, säger Mikael Hult, VD för CybAero.

För mer information vänligen kontakta:

Mikael Hult, vd CybAero AB
Tel. 070-564 25 45, e-post: mikael.hult@cybaero.se

Ina Nehr, marknadskommunikatör CybAero, tel 073-325 58 68, e-post: ina.nehr@cybaero.se
Läs på webben: www.cybaero.se Filmer: www.youtube.com/cybaero

Om CybAero

CybAero utvecklar och tillverkar fjärrstyrda helikoptersystem, så kallade RPAS (Remotely Piloted Aircraft System) för säkrare och kostnadseffektivare flygning i farliga miljöer. Bolaget har fått stort internationellt genomslag med helikoptern APID 60 som kan anpassas för både försvarsverksamhet och civila uppdrag såsom kust- och gränsbevakning, räddningstjänst och kartering.

CybAero har sitt huvudkontor i Mjärdevi Science Park i Linköping. Bolaget har cirka 50 anställda och är listat på NASDAQ OMX First North sedan 2007. Remium Nordic AB är Certified Adviser.