Hoppa till innehåll

Bulgarien beställer Saabs Deployable Maintenance Facility

Saab har tecknat avtal om att leverera den mobila underhållsplatsen Deployable Maintenance Facility (DAM) för användning i det bulgariska flygvapnet. Systemet ska hjälpa det bulgariska flygvapnet att optimera sin infrastrukturkapacitet på ett effektivt och flexibelt sätt.

DAM kommer att användas på ett flertal flygbaser runtom i Bulgarien. Systemet kompletterar befintlig permanent infrastruktur och säkerställer tillräcklig kapacitet för parkering, skydd och underhåll av olika flygplan och helikoptrar i det bulgariska flygvapnet.

– Vi har tidigare levererat DAM till Ungern och i och med det här kontraktet växer vi vår kundbas i Centraleuropa. Nyckeln till framgång för oss har varit proaktivitet och en nära kunddialog, säger Christoffer Rashdan, ansvarig affärsutvecklare på Saabs affärsenhet Aviation Services.

DAM levererar en utökad och mobil underhållskapacitet. I kombination med en integrerad multispektral kamouflagelösning från Barracuda, skyddar DAM också mot olika typer av sensorer. Genom att använda DAM kan en försvarsmakt öka sin operativa flexibilitet genom att bli mindre beroende av stationär infrastruktur för underhåll och skydd. DAM bidrar därmed till förbättrad autonomi och uthållighet samtidigt som den operativa tillgängligheten ökar.

– Detta är ännu ett bra bevis på DAM:s fantastiska multifunktionella förmåga. En sann tillgång som är lika lämplig för användning nationellt som under internationella uppdrag, säger Stefan Eriksson, affärsenhetschef för Aviation Services.

I samband med systemleveranserna kommer vi att ge utbildning där DAM ska installeras tillsammans med slutanvändaren. Leveranserna startar senare i år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

www.saab.com

Twitter: @Saab

Facebook: @saabtechnologies

LinkedIn: Saab

Instagram: Saab