Hoppa till innehåll

Argentinas försvarsmakt lägger beställning på RBS 70 NG

Saab har fått en beställning på leveranser av det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG till den argentinska försvarsmakten.

Den argentinska marinen har varit användare av RBS 70 sedan 1984 och uppgraderar nu till den senaste versionen av Saabs RBS 70 NG. Kontraktet innebär att Argentina utökar användningen av systemet även till landets flygvapen och armé. De RBS 70 NG-system, träningssystem och robotar som levereras kommer därmed att användas såväl av den argentinska armén som av marinen och flygvapnet.

– Vi ser fram emot att fortsätta stärka den argentinska försvarsmaktens luftvärn. Med den här förmågan får Argentina det modernaste korträckviddiga luftvärnssystemet som finns på marknaden, med ostörbar laserstyrning och integrerat mörkersikte, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

RBS 70 NG är den senaste versionen av Saabs korträckviddiga luftvärnssystem. Med den här beställningen har totalt fem länder lagt beställningar på systemet, inklusive Tjeckien, Brasilien och Sverige.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter,
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

www.saab.com
Twitter: @Saab
Facebook: @Saab
LinkedIn: Saab
Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.