Hoppa till innehåll

Årets kvinnliga förebild prisas för utmärkelsen Female Leader Engineer

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har utsett Sara Johansson, grundare och ordförande i Female Leader Engineer, till Årets kvinnliga förbild. Sara får utmärkelsen för att hon genom organsationen Female Leader Engineer jobbar engagerat med att motivera och inspirera unga tjejer att våga ta sig an nya utmaningar. Priset delas ut årligen vid employer branding-företaget Universums evenemang Talent Awards.

Utmärkelsen Årets kvinnliga förebild syftar till att lyfta fram drivna kvinnor och med utmärkelsen ge kvinnor extra mycket uppmärksamhet och stöd i deras fortsatta karriär.
Motiveringen till utmärkelsen:

Årets vinnare är en ung driven kvinna med ett stort intresse för teknik, människor och ledarskap. Genom grundandet av Female Leader Engineer jobbar hon engagerat med att motivera och inspirera unga tjejer att våga ta sig an nya utmaningar, vilket har en tydlig koppling till Saabs satsningar på att få fler kvinnliga chefer. Vinnaren är en sann inspiratör och förebild genom sin tro på att man måste vara öppen för att vi alla är olika, och att det är just olikheterna som gör resultatet så mycket bättre.

Sara arbetar som utvecklingsingenjör för naturgasbränslesystemet på Scania. 2012 grundade Sara tillsammans med tre andra KTH-studenter Female Leader Engineer, en utmärkelse för kvinnliga ingenjörsstudenter på KTH och Chalmers i samarbete med sex svenska industriföretag. Syftet är att öka andelen kvinnor på ledande positioner i näringslivet genom att bland annat bygga en bas av unga ingenjörer med potential för framtida ledarroller.

– Jämställdhet har längre varit en viktigt och fokuserad fråga för oss på Saab. Vi har jobbat stenhårt sedan 2007 med att öka andelen kvinnliga chefer med målet om 30 procent. I det arbetet har vi sett hur viktigt det är med förebilder. Saras ambition med Female Leader Engineer stämmer väl med det arbete som Saab driver för att locka fler kvinnor till ingenjörsyrken, säger Saabs personaldirektör Lena Eliasson.

Som Årets kvinnliga förebild får Sara en mentor från Saab under ett års tid och en middag tillsammans med en av Saabs kvinnliga toppchefer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com
www.saabgroup.com
www.saabgroup.com/YouTube
Följ oss på Twitter: @saab

Saab förser den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar inom militärt försvar och civil säkerhet. Saab har verksamhet och medarbetare på alla kontinenter i hela världen. Genom innovativt, pragmatiskt och samarbetsinriktat arbete, utvecklar, anpassar och förbättrar Saab ständigt ny teknologi för att möta kundernas förändrade behov.