Hoppa till innehåll

Aqeri avtalar med amerikanska Amrel

Svenska försvarsleverantören Aqeri, som tillverkar ruggade dator- och kommunikationslösningar, har skrivit ett avtal med amerikanska Amrel.

Avtalet innebär att Amrel får tillgång till Aqeris produkter och fungerar som den främsta kontaktpunkten i USA när det gäller affärsprojekt, service och support. Samtidigt ökar det Aqeris marknadsnärvaro i USA.

Amrel arbetar främst med mobila, ruggade datorlösningar för försvarsindustrin. Enligt avtalet får Aqeri också tillgång till Amrels produktlinjer inom ruggade Android-tablets och mobila biometriska enheter. Samarbetet innebär också att de bägge parterna får sälja varandras produkter på respektive marknad.

”Äntligen har vi hittat rätt partner och vi tar ett steg i rätt riktning genom att säkra ett utvalt partnerskap med ett ledande företag på en målmarknad där affärspotentialen bedöms vara mycket hög över lång tid. Värdet av att representeras av ett väl respekterat företag som Amrel i USA är av yttersta vikt för att säkerställa fortsatt tillväxt på den amerikanska marknaden”, säger Aqeris vd Manne K A Koerfer.

Läs mer: http://evertiq.se/news/31550