Hoppa till innehåll
Medlemsföretag i SOFF
Logotyp: Micropol

Micropol Fiberoptic

Micropol är en tillverkare och en innovatör inom passiv fiberoptik. Sedan i början av 1990 har vi utvecklat fiberoptik för svenska försvaret. Vårt namn ”Micropol” kommer från begreppet ”mikropolering” vilket är vad som kännetecknar oss – vi polerar fiber med en precision som vi är ensamma om i världen. Därför har våra produkter lägre inkopplingsförluster och kan överföra större datamängder än våra konkurrenters, utan att det kostar mer. Vi är stolta att som innovatörer inom fiberoptik gjort oss till samarbetspartner för både små och stora kunder världen över.
Micropols kompetens inom mikropolering är det som utgör grunden för våra expertområden. Alla våra Produkter tillverkas vår fabrik i Åled som ligger strax utanför Halmstad. Vi är ett av Sverige äldsta och erfarna företag när det gäller passiv fiberoptik. Vår förstklassiga produktion inkluderar renrum, lagerlokaler samt tekniska möjligheter. Vi är 45 anställda på anläggningen och omsättningen 2022 uppgick till 100 miljoner svenska kronor.

Micropol är idag den enda kontrakterade leverantören till FMV/Försvarsmakten avseende fiberoptik för användning i fälttaktisk miljö. Micropols fiberoptiska lösningar levereras idag till ett stort antal system till FMV/Försvarsmakten, men också till andra svenska och utländska försvarsföretag. Micropols produkter återfinns idag i så vitt skilda miljöer som radarsystem, stridsfordon, luftvärn, ubåtar och ytstridsfartyg.

Vår kunskap inom taktisk kommunikation har även utvecklats till ett starkt erbjudande till den civila marknaden med liknande krav. Exempel på användningsområden är TV-sändningar i samband med utomhusevent och tung industri. Med hjälp av en bred portfölj av kontakter, kablar och hybridlösningar, kommer vi att fortsätta utveckla vårt erbjudande till inom- och utomhusevenemang, gruvor, off-shore och övrig industri.

Produktkatalog Fibernätverk Produktkatalog Falcon
Kontaktinformation
Företagsnamn:
Micropol Fiberoptic
Adress:
Älvdalsvägen 4
Postnummer och Ort:
313 50 Åled
Webbsida:
http://www.micropol.com
Telefonnummer:
+46 (0)35 17 85 39
E-postadress:
info@micropol.com