Hoppa till innehåll

Saab tecknar stort kontrakt för Carl-Gustaf med Polen

Saab har idag tecknat ett kontrakt med det polska försvarsdepartementets smyndighet gällande leverans av granatgeväret Carl-Gustaf® M4, ammunition och träningsutrustning. Ordervärdet motsvarar 12,9 miljarder SEK och kontraktsperioden är 2024-2027. Ordern förväntas bokas av Saab innan slutet på det andra kvartalet 2024.

Jag är stolt över vår relation med den polska försvarsmakten och att Saab kan fortsätta bidra till att stärka Polens markstridsförmåga och nationella försvar med vårt världsledande Carl-Gustafsystem, säger Micael Johansson, Saabs vd och koncernchef.

Kontraktet förväntas träda i kraft innan slutet av det andra kvartalet 2024, förutsatt att vissa externa villkor uppfylls.

 

Saabs Carl-Gustaf är ett bärbart vapensystem som avfyras från axeln och som har en rad ammunitionstyper vilket innebär att det kan användas för många olika typer av uppdrag.

Mer information: www.saab.com/products/carl-gustaf.

Kontakt
Mattias Rådström
Presschef
+46 (0)734 180 018
mattias.radstrom@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter