Hoppa till innehåll

Saab tecknar kontrakt med FMV för ett tredje GlobalEye

Saab har idag tecknat ett kontrakt med Försvarets verk (FMV) gällande leverans av ett tredje spanings- och ledningsflygplan av typen GlobalEye till Sverige. Ordervärdet är cirka 2,6 miljarder SEK och leveransperioden är 2024-2029.

Ordern är baserad på en option som ingick i det kontrakt som Saab tecknade med FMV i juni 2022 gällande två GlobalEye samt optioner på två ytterligare system. GlobalEye har den svenska beteckningen S 106. 

– Vi är stolta att bidra till Sveriges försvar med ytterligare ett GlobalEye, som ger en unik översikt och förståelse av vad som händer i omgivningen samt förmåga att tidigt upptäcka och förvarna om möjliga hot i luften, på havet eller på marken, säger Micael Johansson, Saabs vd och koncernchef. 

GlobalEye ger spanings- och ledningsförmåga över luftrum, hav och mark med ett antal aktiva och passiva er som gör det möjligt att upptäcka och identifiera objekt på långa avstånd. Genom att skicka information i realtid till enheter i Flygvapnet, Armén och Marinen ger GlobalEye en samlad lägesbild av vad som sker i omgivningen, och förmåga att tidigt upptäcka hot. 

Mer om GlobalEye: AiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0%3D%7C0%7C%7C%7C&sdata=KyHGL56wyrQN0IGWsUEU%2BN6Nj3nEgPvxYP4YYpWd8F8%3D&reserved=0″>www.saab.com/globaleye-presskit

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter