Hoppa till innehåll

Saab får order på utvecklingsresurser för Gripen

Saab har fått en order från Försvarets verk, FMV, för att stötta framtida utveckling av Gripensystemet. Ordervärdet uppgår till 540 MSEK och avser arbete under verksamhetsår 2024.

Beställningen från FMV är en förlängning av befintligt avtal och möjliggör fortsatt utveckling av Gripensystemet för det svenska försvaret och andra Gripenanvändare i världen. Ordern inkluderar drift och support av provflygplan och avancerade verktyg, såsom riggar och simulatorer, som används när Saab utvecklar nya framtida förmågor för Gripen C/D och Gripen E, samt vid uppgraderingar av befintliga system.

Gripen är utformad för att kontinuerligt uppgraderas och möta dagens och framtidens hotbild. För att möjliggöra fortsatt utveckling krävs avancerade simulatorer och riggar som är enkla att operera, kostnadseffektiva att underhålla och snabba att anpassa mot nya förmågor. Den här beställningen säkerställer att Gripen fortsätter att ligga i framkant lång tid framöver, säger Lars Tossman, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Arbetet kommer främst att bedrivas på Saabs anläggningar i Linköping, Göteborg, Järfälla, Arboga.

Kontakt
Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018

presscentre@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter