Hoppa till innehåll

Saab får order på Carl-Gustaf från Natos inköpsorganisation

Saab har fått en order på granatgeväret Carl-Gustaf® från Natos inköpsorganisation (NSPA). Ordervärdet är cirka 60 miljoner EUR (700 miljoner SEK) och kontraktsperioden är 2024-2027.

Beställningen läggs på uppdrag av fyra Natoländer genom ett ramavtal mellan Saab och NSPA.

  • ”Vi är stolta över att ha fortsatt förtroende från NSPA att leverera vårt väl beprövade, pålitliga och effektiva Carl-Gustafsystem”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Saabs Carl-Gustaf är ett bärbart vapensystem som avfyras från axeln och som har en rad ammunitionstyper vilket innebär att det kan användas för många olika typer av uppdrag. Det har levererats till mer än 40 länder.

Läs mer om Carl-Gustaf: www.saab.com/products/carl-gustaf-m4.

Kontakt

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter