Hoppa till innehåll

Saab får beställning på utrustning för Gripen

Saab har fått en beställning från FMV på av fler så kallade målutpekningskapslar av typen Laser Designator Pods LITENING 5, samt underhållsförmåga för dessa. Ordervärdet är 390 miljoner SEK.

LITENING 5 är en målutpekningskapsel som nyttjas vid precisionsbekämpning av mål genom utpekning med laser samt målföljning. FMV har tidigare beställt denna version av kapseln till Gripen E och de är nu även integrerade på Gripen C/D. Denna beställning består av fler kapslar, underhåll av dessa samt anskaffning av reservdelar.

Genom att Saab bygger upp en underhållsförmåga för denna version av målutpekningskapslar så säkerställer vi att Försvarsmakten kan underhålla dessa inom Sveriges gränser, vilket är viktigt i den omvärld vi lever i, säger Lars Tossman, chef för Saabs affärsområde Aeronautics.

Kapslar och underhållsförmåga ska levereras till FMV under 2026.

Kontakt

Saabs presscenter
+46 (0)734 180 018
presscentre@saabgroup.com

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, er och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers .

Företagsnamn:
Saab AB
Adress:
Box 12062
Postnummer & Ort:
102 22 Stockholm
Webbplats:
www.saabgroup.com
Telefon:
+46 8 463 00 00
E-post:
info@saabgroup.com

Relaterade nyheter