Skip to content

Norway orders Sectra Tiger solution for sharing classified information

Linköping – November 17, 2021

Den norska myndigheten Forsvarsmateriell har beställt ytterligare enheter av det godkända mobilkrypteringssystemet Sectra Tiger/S från det internationella cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B). Lösningen gör det möjligt för tjänstemän inom norska försvaret och civila myndigheter att kommunicera på ett säkert och effektivt sätt, och förebygger risken för avlyssning och informationsläckor. Den nya ordern omfattar den senaste versionen av Sectra Tiger/S, som också garanterar användaren bättre tillgänglighet oavsett tid och plats.

Våra kunder ställer höga krav på säkerhet, flexibilitet och mobilitet. Den här nya ordern bekräftar den norska regeringens fortsatta förtroende för att Sectras lösningar har förmågan att skydda deras allra känsligaste kommunikation, säger Simo Pykälistö, vd för Sectra Communications.

Norge har sedan 2002 använt olika versioner av Sectra Tiger/S, som är en kommunikationslösning som möjliggör delning av säkerhetsklassificerad information upp till klassificeringsnivån SECRET. Den senaste versionen, Sectra Tiger/S 7401 LTE, erbjuder stöd för alla fasta nät och mobila 4G-nät inom Europa. Ordern signerades under det andra kvartalet av Sectras räkenskapsår 2021/2022.

Sectra Tiger/S 7401 LTE har godkänts av både den nederländska säkerhetsmyndigheten och EU som kvantsäker och för användning till och med klassificeringsnivån SECRET. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectra Tiger/S.

Om Sectra
Sectra hjälper myndigheter och försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information samt sjukhus världen över att effektivisera vården. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2020/2021 till 1 632 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök Sectras hemsida.

Inom verksamhetsområdet Secure Communications utvecklas produkter och tjänster som skyddar delar av samhällets mest känsliga information och kommunikation. Erbjudandet omfattar säker röst- och datakommunikation med lösningar som är certifierade såväl nationellt som av EU och NATO, samt säkerhetsanalys och övervakning av kritiska IT-system för exempelvis el- och vattendistribution. Verksamheten bedrivs från kontor i Sverige, Norge, Nederländerna, Finland och USA.

Mer om Sectra

Company:
Sectra Communications AB
Address:
Teknikringen 20
Postcode & town:
583 30 Linköping
Website:
communications.sectra.com
| Updated: