SCAMA söker Systems Design Engineer

SCAMA är en av två globala systemleverantörer av utrullningshinder med över 40 års erfarenhet. Utrullningshinder är ett nödsystem för inbromsning av stridsflygplan som alla större flygvapen i världen använder. Systemen fångar plan i nöd och bromsar in dessa vid en avbruten start eller vid problem vid landning.

Vår vision är att rädda liv och skydda flygplan, och vårt mål är att bli marknadsledande. SCAMA söker nu medarbetare för att hjälpa oss ta nästa steg.

Rollen som systemingenjör innebär varierande uppgifter med parallella uppgifter och uppdrag. Bland arbetsuppgifterna ingår konstruktion av utrullningshinder inklusive olika delsystem, konstruktionsanpassningar för kundorder, tekniska förbättringar och optimeringar av befintliga konstruktioner såväl som teknisk projektledning och montageplanering.

Vi söker för denna tjänst dig som redan har erfarenhet som konstruktör/ingenjör och gärna med erfarenhet av beräknings och simuleringsverktyg. Vi tror du har en utbildning på universitetsnivå med erfarenhet så du känner dig trygg i ingenjörsjobbet och är redo att ta nästa steg. Beskriv i din ansökan hur du ser på dina kunskaper i dag och hur du vill utvecklas vidare.

Då våra arbetsuppgifter oftast sker i projektform tror vi att du fungerar både självständigt och i grupp. Våra system innehåller ett brett teknikområde och vi söker medarbetare som har intresse och förmåga att söka ny kunskap även utanför respektive specialområde. Vi är ett litet företag som hanterar ett brett fält av tekniska områden och uppgifter vilket kräver förmågan att prioritera uppgifter och arbeta med flera parallella ansvar.

Vi erbjuder en internationell och dynamisk arbetsplats med omväxlande uppgifter där du kan växa både som person och i din yrkesroll, både teoretiskt och praktiskt. Du kommer att få arbeta med internationella projekt och delta i installationer världen över samt ha möjligheten att arbeta som teknikstöd till och på vårt dotterbolag i USA.

Vårt arbetsspråk är i huvudsak engelska och ser gärna att du behärskar både engelska och svenska i tal och skrift.

Passar vår beskrivning in på dig och din bild av din framtida utveckling? Skicka då in din ansökan och beskriv gärna hur du ser på din kompetens idag och hur du vill utvecklas som person och som ingenjör hos oss.

Posta din ansökan till:
SCAMA AB
Box 300
590 21 Väderstad

E-post: marcus.ahagen@scama.se