MilDef söker Teknisk säljare

Din framtida utmaning
Har du lätt för att skapa förtroende och att skapa nya kontakter genom nätverkande? I mer än 20 år har vi på MilDef utvecklat, tillverkat och sålt robust IT och specialelektronik. Våra kunder finns framför allt inom försvarssektorn och vi tillhandahåller världsledande robusta IT produkter och kompletta lösningar på en global marknad. Bärbara datorer, servrar, switchar, routrar, intelligenta displayer – vi skräddarsyr militära IT-produkter och system som är framtagna för att alltid prestera i de tuffaste förhållanden.

Är du redo för att ta dig an en utmaning lite utöver det vanliga? Här har du möjligheten! Vi söker en säljare med IT-tekniskt fokus som skall ta oss till framtidens kunder och samtidigt ha roligt på vägen.

Huvudfokus för denna tjänst är att finna framtida kunder, projekt och koncept. Det handlar om att etablera kontakter och bygga upp ett stabilt nätverk. Förutom att skapa nya affärsmöjligheter handlar det samtidigt om att utveckla och bibehålla långsiktiga befintliga kundrelationer.

Du uppnår ovan genom att vara på plats ute hos våra kunder där du genomför säljpresentationer och produktdemonstrationer. Du deltar även på olika typer av internationella mässor och event. I nuläget då reserestriktioner finns är du kreativ och finner sätt att knyta kontakter digitalt. Rollen innebär att du självständigt och under stort eget ansvar driver affärsprocessen från initial förfrågan, via offert till order och uppföljning.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta men är inte begränsade till;

  • Bearbetning av nya kunder på en internationell marknad
  • Kundansvar för befintliga kunder
  • Mässor och event
  • Upphandlingar, offerter, order

Den du är idag
Vi söker dig som är en utåtriktad person som har stor social förmåga och tycker om att arbeta med människor, detta är ditt huvudsakliga driv. Du tar dig an tjänsten med en ödmjuk pondus samtidigt som du är en trygg och förtroendeingivande person. Du är målinriktad samt har en initiativförmåga att identifiera och skapa affärsmöjligheter. För denna roll krävs även att du har en uthållighet då säljprocesserna i branschen kan vara långa. Du är van att bygga och vidmakthålla goda kundrelationer och kontaktnätverk.

Du har
Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande inom IT/teknik, gärna kompletterat med någon form av kommersiell utbildning, samt 1-3 års erfarenhet av kvalificerad försäljning av IT-relaterade produkter.

Du förutsätts ha god kunskap gällande IT-relaterad hårdvara, behärska engelska som arbetsspråk samt ha B-körkort.

Vad du blir en del av
MilDef erbjuder en utmanande roll i ett internationellt företag under stark utveckling och med tydliga mål och visioner. Vi är måna om vår personal, genomför en strukturerad introduktionsutbildning för alla nyanställda, samt satsar hårt på kompetensutveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering vid MilDef kontor på Berga i Helsingborg. Tillträde snarast möjligt. Tjänsten innebär cirka 50 resdagar per år (ej till lika stor utsträckning under rådande pandemi). Du kommer att arbeta inom Europa, även om andra marknader kan bli aktuella.

För ytterligare information hör av dig till Patrik Göthberg via mail patrik.gothberg@mildef.com eller via telefon 042-250029.

Vi tillämpar ett löpande urval och emotser därför gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-04-09.

Vi strävar efter en balanserad ålders- och könsfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald.